Hoppa till innehåll

Ny styrelse för NOFF

Efter årsmötet i mars 2018 ser den nya styrelsen ut som följer:

Styrelsen för NOFF 2018: 1. Olle Grundin, 2. Sandra Svensson, 3. Alexandra Nedstam, 4. Louise Bäckelin, 5. Jenny Grobgeld Tenenbaum, 6. Anna Granlund (ordförande).

NOFF (Nordiska Oberoende Förlags Förening) har haft årsmöte. Anna Granlund blir ny ordförande och styrelsen får tre nya namn: Alexandra Nedstam, Olle Grundin och Sandra Svensson.

I samband med årsmötet lämnade Anna von Schéele (A Nice Noise), Sofia Ejheden (Southside Stories) och Lasse Jexell (Piratförlaget) styrelsen för NOFF.

In i deras ställe kommer tre spännande nyförvärv:

Sandra Svensson, Nypon och Vilja förlag:
– Jag började arbeta i förlagsbranschen för cirka fyra år sedan. I det dagliga jobbar jag med allt från läsutveckling till pr- och marknadsföring. Jobbet på ett mindre förlag innebär varierade arbetsuppgifter, och ofta snabba och kreativa lösningar. Att man är både bred och smal, samtidigt. Det är också charmen, säger Sandra Svensson.

Alexandra Nedstam, Vertigo Förlag
– Jag halkade in på bokus.com tidigt 2000-tal och var där mestadels verksam som kundservicechef med en, undra några år, plats i ledningsgruppen. Där arbetade jag aktivt med de andra avdelningarna, allt från logistik och IT till de mer redaktionella, samt bokmässan. 2014 tog jag steget ut i förlagsbranschen som frilansande förläggare, lektör och redaktör, men det dröjde inte länge förrän jag själv blev med förlag. I september 2015 tog jag över Vertigo Förlag och flyttade då ner det till Malmö, säger Alexandra.

– Idag frilansar jag fortfarande vid sidan av arbetet med förlaget. Jag har sedan 15 års ålder engagerat mig i olika typer av organisationsarbete. Allt från Röda Korset och Unicef, till Malmö Pride. Min förhoppning att jag med min erfarenhet och aktiva roll i Sveriges och Malmös bokbransch kan hjälpa till att utveckla och föra NOFF fortsatt framåt.

Olle Grundin, Mondial:
– Jag grundande 2017 förlaget Mondial tillsammans med Simon Brouwers. Tidigare anställningar i förlagsvärlden har varit på Volante (2011-2017). Dessförinnan var jag en sväng i startupvärlden på crowdfundingbolaget FundedByMe. I grunden medievetareutbildad vid Stockholms universitet.

Den nya styrelsen har sitt första konstituerande möte fredag 13 april 2018.