Hoppa till innehåll

Nya styrelsen är vald!

Här presenteras ”gamla” och nya ansikten i NOFF:s styrelse!

 

1. Ordförande Anna von Schéele/A Nice Noise
Efter många år inom modebranschen i Paris ramlade hon, via ekonomutbildning och tjänster som affärsutvecklare och marknadsförare inom bla IT/finans-branschen, in i förlagsbranschen sommaren 2010 då Anna blev med företag. A Nice Noise. Av en händelse sprang hon in i titeln ”En dag” som blev förlagets första roman och en storsäljare. Idag kallar Anna sitt förlag för ljudboksförlag och har överraskats av att ge ut både Augustpris- och Nobelprisvinnare och har även kommit att producerar ljudböcker på uppdrag av andra.

2. Kassör Lasse Jexell/Piratförlaget
Säljare sedan barnsben. Har gått från korv, kött och ost via kontorsvaror till böcker. Första kundbesöket i bokhandeln var 1995. Började på Bästsäljarna (säljbolag för böcker) 2003 och flyttade in på Piratförlaget 2006. Har idag hand om försäljningen av fysiska böcker mot bokhandeln samt ansvarar för Piratförlagets digitala försäljning.

3. Ledamot Sofia Ejheden/Kalla Kulor förlag & Lavender Lit
Hamnade i förlagsbranschen efter studier i litteraturvetenskap, förlagskunskap och svenska. Började jobba på Kalla Kulor Förlag 2012 och grundade två år senare systerförlaget Lavender Lit, som ger ut feelgood och böcker för unga vuxna. Arbetar som förläggare och är numera även delägare i de två förlagen.

4. Vice vd Louise Bäckelin/Louise Bäckelin Förlag
Har på olika sätt arbetat i bokbranschen sedan 1997. I grund och botten är hon civilekonom och efter att ha prövat på vitt skilda branscher som oljebranschen, IT och hudvård/kosmetik landade hon i bokbranschen. Hon har arbetat i rena försäljningskanaler, som Bonniers Bokklubbar, på sekundärutgivande förlag som Månpocket och Pocketförlaget och driver nu sedan knappt ett år tillbaka sitt eget förlag, Louise Bäckelin Förlag.

5. Ledamot Jenny Tenenbaum / Tenenbaum Publishing
Driver förlaget Tenenbaum Publishing, samt frilansfirman Tenenbaum Text. Våren 2000 klev hon för första gången in i förlagsbranschen som praktikant på Natur och Kultur och blev kvar i sju år. Jobbade initialt med PR och sedan som redaktör. Mellan 2007 och 2011 arbetade hon som förläggare på Norstedts med memoarer och biografier, debatt- och reportageböcker. Sedan dess har hon jobbat med olika förlag och gjort allt från redigeringar, sättningar, omslag, samt projektlett hela bokprojekt.

6. Sekreterare och admin Anna Granlund/North Chapter/Bokförlaget i norr
Språklärare i grunden (svenska, engelska och spanska) som arbetat flera år inom både bokbranschen och reklambranschen, i både Stockholm och Umeå, har startar det Norrlandsbaserade förlaget North Chapter, med säte i Umeå. Delar sin vardag mellan Umeå-Stockholm och är på väg till Kina i maj för att tävla i The Gourmand Awards med förlagets cocktailbok ”Salongs i Norrland”.